Firmware

Regelmatig vervangen we de software op onze computers. Vaak gaat dit automatisch. Maar ook de software van fotoapparatuur kun je vernieuwen. Niet alleen van camera’s maar bijvoorbeeld ook van objectieven en flitsers. Houd deze software up-to-date te. Hierdoor herstel je fouten en voeg je extra functies toe aan je camera. Dit type software heet overigen ‘Firmware’. Houd dus de websites van de fabrikanten in de gaten en abonneer je op de nieuwsbrieven.
Hoewel sommige fabrikanten spaarzaam zijn met het uitbrengen van firmware, is Fujifilm daarop een positieve uitzondering. Niet alleen worden fouten hersteld, maar er wordt meestal een aantal functies verbeterd of toegevoegd. Ook de lenzen krijgen regelmatig updates. Wil je de camera dus optimaal kunnen gebruiken, dan is het slim om deze firmware-updates te installeren!

Fujifilm

Fujifilm-pdates kun je vinden op deze pagina: https://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/
Kijk wat de nieuwste versie is voor jouw camera en jouw objectieven.
Je kunt de huidige versie controleren door de camera uit te zetten, de “DISP BACK” knop (achterop de camera rechtsonder het display)  in te drukken en de camera vervolgens weer aan te zetten.
In het display zie je dan wat de huidige versie van de firmware is voor de body en de lens. Heb je meerdere lenzen dan moet je de lens wisselen en de procedure herhalen.

De procedure voor het updaten vind je hier (Engels):
https://www.fujifilm.com/support/digital_cameras/software/firmware/procedure_interchangeable.html

Zorg in ieder geval voor een volle batterij en een leeg SD-kaartje!